Joepie, vrijdagmorgen stond iedereen al vol zenuwen te wachten op het trainingsweekend van Maldegem- Kleit. Maar eerst moesten de meesten nog werken en/of naar school. Gelukkig ging de dag heel vlug voor velen en konden we heel snel vertrekken richting Vielsalm. Rond 18 à 19uur kwamen de meeste canicrossers aan in het vakantiehuisje. Eran, die iedereen rondleidde en begeleidde naar hun kamer en het huisje, stond zenuwachtig klaar om hieraan te beginnen. Na de goede rondleiding koos iedereen zijn kamer en pakte alle valiezen uit de auto. Terwijl iedereen aan het uitpakken en zich installeerde, stond Milton paraat in de keuken om iedereen een lekker avondmaal te geven; Spaghetti. Na het eten begonnen we met een spelletje jungle speed, en daar kwamen de lachspieren al goed los. Michiel en Miguel die het spel zo goed konden, vonden het wel eens leuk om eens goed vals te spelen en iedereen te doen lachen. Natuurlijk stond het zwembad op ons te wachten en zijn we met z’n allen rond 21uur het zwembad nog ingesprongen. Even zagen bij de ouders of het wel mocht en dan alle kids het water in. Het water was lekker warm en fijn om er plezier in te maken. Rond 23uur gingen de kleinere kindjes het bed in en moesten we een beetje stiller zijn voor hen. Nog even afgesproken om welk uur we morgen moesten gaan trainen en hop iedereen zijn bed in.
Zaterdagmorgen 7.30uur liep de wekker bij de meesten af en moesten we allemaal opstaan om ons klaar te maken voor de ochtendtraining. Om 8 uur stipt stond iedereen klaar om de eerste training aan te vatten. De lopers vertrokken en Femke reed hen achterna met de fiets, gewapend met haar fototoestel. Ongeveer 40 min later waren we met z’n allen terug aangekomen aan het huisje. We hebben een prachtig parcours van ongeveer 6.7 km gelopen. Helder, Sandra & Noella hebben ondertussen een lekker ontbijt klaargezet voor ons allemaal. Het was een heel stevig ontbijt met spek en eieren, die Helder had gebakken voor ons, zodat we stevig op onze benen stonden voor de middagtraining. Na het ontbijt zijn we weer in het zwembad gesprongen, maar het was wel een beetje kouder dan gisteren. Zoë en Arezina, die het zo leuk vonden in het water, hebben een enorme sprong gemaakt. Ze kunnen het heel goed. Rond 11uur moesten we allemaal weer klaarstaan voor te gaan lopen, maar nu met de honden. De kinderen vertrokken voor een toer van 2.8 km en de iets ouderen liepen de toer van 5.4km aan een wedstrijdtempo! De kookploeg stond zoals deze morgen weer klaar voor het middagmaal. Deze keer was het middagmaal croque-monsieurs. Iedereen vond het zo lekker dat er bijna niets meer over was. Voor de zoveelste keer gingen de kids weer in het zwembad om even lekker zot te doen, een beetje te volleyballen in het water, … Er zaten nu niet alleen kids in het water, maar ook Tony en Eric kwamen er bij. Zij bleven er niet lang in, en sprongen heel snel in de sauna. Na de mannen hun beurt gingen de meisjes in de sauna. Heerlijk warm was dat. De anderen zaten ondertussen gezellig een praatje te slagen in de zetels, wat te rusten,een wandeling te maken met de woefs of te kikkeren. Hierin kwamen de skills van Martin, Tony en Eric naar boven…er zit meer in hen verscholen dan we hadden kunnen dromen. Om de dag af te sluiten zijn we nog maar eens gaan lopen, deze keer deed iedereen de korte toer, en dat nog wel in een treintje! Sandra heeft ook de loopschoenen aangetrokken en deed het zeer goed. Iedereen amuseerde zich en deed zijn best om te volgen. Ja ja, de kookploeg met o.a. Helder, Noella en Martin, stond klaar voor een heerlijke gourmetschotel. Alle groentjes waren leuk gesneden, de tafel mooi gedekt,… Maar eerst werd de avond mooi afgesloten met een aperitiefje dat Evi voor ons heeft gemaakt. Zij kon spijtig genoeg niet mee, zij moest op de puppy’s passen. Volgens Anda en Jan-Willem mocht er toch wat meer aperitief zijn :) . De gourmet was heel lekker en er werd enorm veel van gesmuld. De avond werd afgesloten met een cd’tje van Urbanus. Met ons motto : Ik word ( ben ) KAMPIOEN !!! Christelle en Noella vonden dat heel plezant want dansten de hele avond rond. Na een gezellige, fijne avond ging iedereen flink naar zijn bedje, maar de meisjes op zolder vonden dat geen goed idee, en bleven gezellig nog een uurtje roddelen.
Zondagmorgen 7.30uur … Daar was de wekker weer. De meisjes op zolder dachten echter zich te “overslapen”, maar dit was buiten Tony gerekend, die hen toch uit bed kreeg. Om 8uur stond iedereen dan weer klaar om te lopen. Eerst de kleine toer zonder hond, nadien de grote toer met hond voor de ouderen en de kleine voor de jongeren, dit aan een snel tempo. Na de laatste ochtendtraining was het ook de laatste keer dat we zo een lekker ontbijt kregen van de kookploeg. Het was direct een brunch voor de meesten. Eran, die het zo leuk vond om met Helder voor het vuur te staan, bakte voor iedereen een lekker eitje met spek. In Eran zit nog veel meer dan een kampioen, we zien ook een toekomst als kok in hem. We wouden voor de laatste keer ook nog eens zwemmen en dat deden we direct na de brunch. We deden er een spelletje bij in het water. Na het plonsen in het koude water, naar de sauna om te genieten van de warmte. Als afsluiter gingen we met z'n allen nog een laatste keer loslopen. Het was een toertje van 2.8km in de Ardennen. Eran en Loucka gingen mee en hebben het heel goed gedaan! Omdat het einde in zicht was, kwam ook het saaiste van het weekend, inladen ! Alles ingeladen in de valies, in de auto, alles opgeruimd, alles gekuist, alles afgesloten en het was tijd om afscheid te nemen :(. We hebben nog een laatste groepsfoto getrokken en iedereen vertrok naar huis of naar het etentje.

Bedankt iedereen voor het leuke weekend en het vele plezier !!!
Femke