naam: Melissa De Meyer

geboortedatum: 17 novenmber 1983

woonplaats: Maldegem

e-mail: melissa.demeyer@hotmail.com

honden: Weimaraner "Silver" - kruising "Simba"

voorstelling:Op mijn 18de verjaardag heb ik Simba gekregen.  Begin 2003 ben ik met haar naar hondenschool Hond en Meester beginnen gaan.
We volgden samen gehoorzaamheid.  Op Hond en Meester heb ik Noella leren kennen, we zouden samen een opleiding volgen op de avondschool voor hondentrimmen.
NoĆ«lla zou deelnemen aan een canicross in Vilvoorde en vroeg me of ik ook ging.  Zo kwam het dat ik op 07-03-2004 mijn eerste canicross liep (gedeeltelijk stappen toen nog) met Simba in Vilvoorde "De Drie Fonteinen".  Tony en Jan-Willem waren daar toen ook.  Ik had ook direct de microbe te pakken.  Ik had jaren gevoetbald en wou een nieuwe sport beoefenen, liefst iets met dieren.
De derde wedstrijd die ik liep haalde ik onverwacht podium met Simba in Oostende-Stene.  Vanaf dan ben ik beginnen trainen.  Vanaf het seizoen 2005 deed ik mee in het criterium van de VCF en haalde toen een mooie derde plaats met Simba op de korte afstand.  Het seizoen 2006 liep ik terug de korte afstand met Simba.  Na alle wedstrijden podium te hebben behaald en een tweede plaats in het criterium wou ik een nieuwe uitdaging in mijn leven.  Op het Belgisch Kampioenschap in Loppem werd ik met Simba tweede.  In 2006 behaalde ik eveneens met Simba de Zilveren Kluif (nu Gouden Kluif genoemd) 1ste plaats uitgereikt door het maandblad Woef in de discipline canicross.  Deze heb ik in ontvangst genomen van Jaak Pijpen.  Seizoen 2007 ben ik met Simba de lange afstand beginnen lopen, maar zij kon de lange afstand niet echt aan.  Simba werd toen ook ziek, kanker en daarom liep ik dit seizoen grotendeels met andere honden.  Oa met weimaraner Gudcha waardoor ik verliefd werd op het ras.  Ik behaalde nog steeds grotendeels podium, maar eindigde op een zesde plaats in het criterium.  Simba haar kankerbolletjes waren verwijderd en Simba was terug de oude.  In juli 2008 mocht ik beginnen aan de opleiding Inspecteur van politie te Brugge, deze zou een jaar duren.  Hierdoor heb ik de sport wat moeten achterwege laten.  Ik had weinig tijd om nog te trainen en kon maar enkele wedstrijden deelnemen. 
Na de opleiding heb ik besloten om een tweede hond aan te schaffen, een Weimaraner.  Begin 2009 kwam Silver in mijn leven.
Canicross seizoen 2009 liep ik terug de lange afstand met Simba, maar mijn conditie moest terug wat opgekriekt worden.  Ik behaalde in 2009 dan meestal ook een 4de of 5de plaats.  De wedstrijden die mijn vriend Koen kwam supporteren haalde ik podium met Simba :).  In Loppem op 06-09-2010 liep ik voor het eerst de funcani met Silver.
De laatste wedstrijd van het seizoen was Silver net 1 jaar en liep ik met hem in St Katelijne Waver voor het eerst de korte afstand.  We behaalde onmiddellijk een 3de plaats.
Bij de einduitslag van het Vlaams canicross regelmatigheidscriterium 2009 werd ik tweede met Simba.  Ondertussen zijn wij aan seizoen 2010 bezig.  Het seizoen was goed gestart, maar na de canicross in Nieuwvliet raakte ik geblesseerd en kon mocht ik een tijdje niet lopen.  Ondertussen ben ik terug gerevalideerd en terug aan het trainen voor de tweede helft van het seizoen met Silver.
Simba loopt sedert seizoen 2010 enkel nog de korte afstand.  Hetzij met Koen of met zijn kids.  Op haar oude dag mag ze het wat kalmer aan doen.  Toch zorgt ze nog af en toe voor een verrassing.


mooiste momenten/resultaten: alle wedstijden en activiteiten met betrekking tot canicross waren mooi, maar de Zilveren Kluif was toch iets extra. - de band die je krijgt met je hond door samen de sport te beoefenen (samen afzien)