Onze wedstrijd gaat niet door op zondag 12 en maandag 13 april 2020!

Vanwege de corona maatregelen wordt deze verplaatst naar 1 november!

 

Foto's parcour

 

 

Wat is canicross?

Canicross is een loopwedstrijd die je samen met je hond aflegt. De hond draagt een harnas om de ademhaling niet te hinderen en is met de loper verbonden door middel van een elastische leiband. Zoals op iedere cross is het doel simpel; zo snel mogelijk de finish bereiken. Daarbij moet men natuurlijk de hond respecteren, het is ten strengste verboden de hond vooruit te trekken en ook spikes zijn uit den boze.

Er zijn verschillende afstanden die varieren van 100m tot 8km naargelang de categorie. Het parcours wordt altijd uitgezet in een natuurlijke omgeving. Bij warm weer kunnen de wedstrijden ingekort of afgelast worden. De teams starten meestal om de 30 seconden, soms zijn er ook groepsstarten.

Elke hond (rashond of niet, stamboom of niet) mag deelnemen aan een canicross indien hij een goede gezondheid heeft en over een goede conditie beschikt. De hond moet 1 jaar oud zijn en voor de bikejoring is een leeftijd van 18maanden vereist. De hond moet correct gevaccineerd zijn en mag niet agressief zijn. Bij elke wedstrijd is er een dierenarts aanwezig die de hond controleert en beslist of hij al dan niet mag deelnemen aan de wedstrijd.

 

 

 


contact: tonyvanoost@proximus.be